Lazer ile Cilt Gençleştirme

https://epidermal.com.tr/wp-content/uploads/2023/09/upzdech4vdaieh3vpsu04u2wd3qcj9q7.jpg

Lazer ile Cilt Gençleştirme

Title:

Description:

upzdech4vdaieh3vpsu04u2wd3qcj9q7-1200x800.jpg

Lazer ile Cilt Gençleştirme

Fraksiyonel lazerler, ciltteki kollajeni ve epiteli yenileyip cildin genel yapısında iyileşme sağlayarak cildi gençleştirmek amaçlı kullanılan; tedavi edici etkisi yüksek, yan etkisi düşük olmaları sebebiyle en çok tercih edilen yöntemlerdir.

Fraksiyonel lazer sistemleri nelerdir?

İki farklı fraksiyonel lazer sistemi vardır. Bunlar; 10600nm dalga boyunda ışık üreten CO2 fraksiyonel lazerler ve 2940 nm dalga boyunda ışık üreten Er-YAG lazerlerdir. Her iki sistemin oluşturduğu lazer ışığı dokuda su molekülleri tarafından emilerek ısıya dönüşürler. 2940 nm dalga boyundaki ışık 10600 nm ye göre su molekülleri tarafından 10 kat daha hızlı emilir. Bu nedenle dokuyu çok hızlı buharlaştırır ve komşu dokular üzerinde çok daha az termal hasar oluşturur. Dokuya verdiği termal hasar nedeniyle CO2 lazerlerde iyileşme süreci ve yüzdeki kızarıklığın normale dönmesi daha uzun sürer.
Klasik Er-YAG Lazer uygulaması yüz kırışıklıklarının, sivilce izlerinin, cerrahi veya travmaya bağlı oluşmuş izlerin ve cilt lekelerinin tedavisinde 1996 yılından beri güvenle kullanılmaktadır. Derinin üst tabakasının kontrollü bir şekilde soyulmasını, yaşlanmış, hasarlanmış deri yüzeyinin, yeni ve pürüzsüz bir cilde bırakılmasını sağlar. Tüm yüz kırışıklıkları klasik Er-YAG cilt yenileme işlemi ile tedavi edilebilmekle birlikte, özellikle güneş hasarının oluşturduğu dudak ve göz etrafındaki kırışıklıklarda en iyi tedavi yöntemlerinden biridir. Sivilce izleri, ameliyat ve travma sonrası oluşan izler, yüzdeki birçok iyi huylu yaşlılık belirtileri de kolaylıkla tedavi edilebilir.
Bu işlem sayesinde yüz germe ameliyatı sonucundaki gibi yüzde bir gerginlik oluşmaz. Ağız etrafı ve göz etrafındaki çizgiler yüz gerdirme ile iyi tedavi edilemezken; cilt yenileme işlemi ile bu bölgeler çok iyi seviyelere getirilebilir. Bazen yüz germe ameliyatı ile birlikte de kullanılmaktadır.

Fraksiyonel lazer nasıl çalışır?

Fraksiyonel Er-YAG Lazer uygulaması 2005 yılında Dr. Anderson tarafından Fraksiyonel teknolojiyi dünyaya tanıtmasıyla başladı. Cildi soymadan, ciltte mikro kanallar açılarak da, cildin alt katmanlarına inilebileceğini ve böylece ciltte kırışıklıkların, gözeneklerin, lekelerin giderilebileceğini ve kollajen sentezinin uyarılarak cilt sıkılaşmasının sağlanacağını ispatladı. Bu yöntem ile cildin sadece belli bir kısmı lazer ışığına maruz kalarak tahrip olmakta, delikler arasında kalan bölgeler ise zarar görmemektedir.
Tahrip edilmeyen bu dokular iyileşme sürecinin çok hızlı olmasını sağlamaktadır. İyileşme süreci sırasında yeniden yoğun kollajen oluşumu tetiklenmekte, bu da cildin gerginleşmesini ve elastikiyetinin artmasını sağlamaktadır. Anesteziye gerek olmaması, iyileşme süresinin kısalığı ve yan etkilerin çok az olması, bu sistemi bir anda çok tercih edilen ve aranan bir sistem haline getirmiştir. Kliniğimizde kullandığımız MCL31 Fraksiyonel Er-YAG Lazer, 1,3cm2‘lik bir alana 250 mikron çapında 169 adet lazer ışınını aynı anda kademeli atabilen bir cihazdır. Böylece işlem süresi çok kısalır ve hastalar işlemi kolay tolere eder. Mikrospottan çıkan Er-YAG ışını, kontrollü ve mikropuls özelliği sayesinde kademeli olarak verilen güç sayesinde cildin hem üst hem de alt tabakalarında delikler açar. Benzer diğer sistemlerde, cilde zarar vermeden, cildi yakmadan ve yan etki oluşturmadan derinlere inme konusunda sıkıntılar varken; bu sistem, mikropuls teknolojisi sayesinde, derine inmeye imkan vermektedir. Ciltte oluşturulan bu çok küçük yaralar vücudun başka bölgelerinde oluşmuş yaralar gibi daralarak iyileşir ve cildin en üst tabakasında herhangi bir pansumana gerek duyulmadan uygulama yapılan alanın; toparlamasını, sıkılaşmasını, çatlakların azaltılmasını, kırışıklıkların azaltılmasını, cildin aydınlanmasını, sivilce çukurlarının küçültülmesini, cerrahi veya cerrahi olmayan izlerin azaltılmasını sağlar.

Fraksiyonel lazer uygulama öncesi nelere dikkat edilmelidir?

Fraksiyonel lazer tedavileri Eylül – Haziran arası tarihlerde planlanır ve bu dönemlerde dahi hastaların yüksek faktörlü güneş koruyucularını kullanmaları önerilir. Tedavi öncesi deride aktif enfeksiyon olmamalıdır. 6 ay içinde oral isotretinoin kullanılmamış olmalıdır. Hamile kişilerde fraksiyonel lazer uygulanmaz.
Fraksiyonel lazer uygulanmadan önce cilde ya soğuk uygulama yapılır ya da anestezik krem uygulanır. Kremin etki göstermesi için 20 dakika kadar beklenir. Bir gün öncesinden hastanın yüzüne makyaj yapmaması önerilir. Cilt temizlendikten sonra işleme başlanır.

Fraksiyonel lazer uygulama sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sırasında hafif bir yanma hissi, sonrasında uygulama yapılan bölgede kızarıklık ve hassasiyet oluşur. Hassasiyet anestezik kremlerle dindirilir ve 7–10 saat içinde tamamen geçer. Kızarıklık uygulamanın ardından başlar ve 24–48 saat içinde kaybolur. 48 saatin sonunda da çok hafif bir kabuklanma meydana gelir. Kabuklanma da 24–36 saat içinde kaybolur. Kısaca özetlenecek olursa; işlemin yapıldığı gün ve ertesinde kızarıklık, 3. ve 4. günlerde de hafif bir kabuklanma görülür. Hasta normal hayatına 3. veya 4. günde dönebilir. Bu dört günlük dönemde hastaların yara iyileşmesini hızlandıran kremler kullanması önerilir. Fraksiyonel lazer sonrası 6-12 ay süre ile güneşlenmekten kaçınılmalı ve güneşten koruyucu kullanılmalıdır.

Fraksiyonel lazerin uygulama alanları nelerdir?

Cilt gençleştirme,
Kırışıklık tedavisi,
Sivilce (akne) izi tedavisi,
Çatlak tedavisi,
Yara izi tedavisi,
Falçata izlerinin tedavisi,
Leke tedavisi.

Fraksiyonel lazerler kaç seans uygulanır ve etkisi ne zaman görülür?

Hastanın ihtiyacına ve beklentilerine göre tekrarlayan seanslar uygulanabilir. Probleme göre tedavi 3-6 defa, 3 veya 4 hafta aralıklarla tekrarlanabilir. Ciltte çok derin kırışıklıklar yoksa ya da akne izleri derin değilse tek seansta bile başarılı sonuçlar alınabilir. Fraksiyonel lazer sonrası ödem ve kollajen kısalmasına bağlı ani düzelme görülür. Daha sonra bu düzelme azalır. Asıl kollajen yapımı üçüncü aydan sonra başlar. İşlemin sonuçları en iyi 6-12 ay sonra ortaya çıkar.

Lazerle cilt gençleştirme tedavisi, cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem, cilt altında kolajen üretimini ve yeni bağ dokusu oluşumunu teşvik eder, böylece cilde daha gergin ve canlı bir görünüm kazandırır.

Malatya'da Epidermal kliniğinde lazerle cilt gençleştirme işlemi için ideal adaylar, yaşlanma belirtileri göstermeye başlamış kişilerdir. Hafif ila orta derecede cilt sarkmaları, ince çizgiler veya renk düzensizlikleri olanlar bu tedaviden fayda görebilir. Sağlıklı bir cilt yapısı ve belirli cilt problemleri için uygun olmaları önemlidir.

Malatya'daki Epidermal kliniğinde yapılan lazerle cilt gençleştirme tedavisinden sonra, cildi güneşten korumak çok önemlidir. Güneş koruyucu kremler kullanılmalı ve doğrudan güneş ışığından kaçınılmalıdır. Ayrıca, cilt nemlendirilerek tedavi edilen alanların nem dengesi korunmalıdır. Hassas cilt temizleyicileri kullanarak cildin temiz tutulması önerilir.

Epidermal'de Lazerle cilt gençleştirme tedavisi, genellikle 3 ila 5 seans arasında tamamlanır. Seans sayısı, bireyin cilt durumuna ve hedeflenen sonuçlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Her bir seans arasında, cildin iyileşmesi için genellikle birkaç haftalık bir süre önerilir.

Malatya'daki Epidermal kliniğinde lazerle cilt gençleştirme işlemi sonrası en yaygın yan etkiler hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Bu yan etkiler genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Nadiren, işlem bölgesinde morarma veya kabuklanma görülebilir, ancak bu durumlar da doğru bakım ile yönetilebilir. Herhangi bir rahatsızlık hissi veya anormal yan etki durumunda, derhal klinik ile iletişime geçilmelidir.

Kategori
Lazer Uygulamaları

Copyright by EPIDERMAL.COM.TR  2023. Tüm Hakları Saklıdır | Tasarım: FİZET MEDYA



Copyright by EPIDERMAL.COM.TR  2023. Tüm Hakları Saklıdır | Tasarım: FİZET MEDYA